Een pinkel ben je als je geboren bent in het jaar 2011 of 2012. Elke week zal een enthousiaste leidingsgroep klaarstaan om de pinkels te verwelkomen en hen een fantastische namiddag te bezorgen met de leukste spelletjes, van het maken van prachtige kunstwerkjes tot de spannendste bosspelen. 

Als eerste hebben we Anouk Steegmans, maar je mag haar altijd ‘Steeg’ noemen. Altijd enthousiast en zet zich elke week volledig in. Ze begint ondertussen al aan haar 4e jaar leiding. Ze woont in de Heidestraat in Ham maar ook vaak te vinden in Leuven waar ze rechtspraktijk studeert aan de UCLL. Haar hobby’s zijn lopen en watergewenning. Op een vrije dag spreekt ze graag af met vrienden om iets te gaan eten of eens goed op stap te gaan. Het tofste spel om te spelen op de Chiro vindt ze het reclamespel en drapeau. Op kamp eet ze het liefst vissticks met sla en koude patatjes, daar zal ze ongetwijfeld van genoten hebben in Kortrijk wat ze haar allertofste kamp vond tot nu toe. De sfeer in de groep was er fantastisch geeft ze toe.
Als meest ervaren in deze leidingsgroep hebben we Bjarne Janssens, ook vaak BJ genoemd. Hij begint al aan zijn 6e jaar als leiding maar is het zeker lang nog niet beu en zal zich dus weer volledig inzetten voor de allerkleinsten dit jaar. Hij komt uit Genebos zelf maar is door de week te vinden in Leuven waar hij aan zijn master bezig is. Hij studeert ‘Burgerlijk Ingenieur Chemische technologie’. Hij speelt graag af en toe eens trompet, om tot rust te komen schildert hij en voor de rest loopt hij al eens een marathon nu en dan. Ook zijn koersfiets is zijn beste vriend. Een van zijn tofste kampen vond hij Stoumont en het lekkerste kampeten is spaghetti. Het leukste spel vindt hij dan weer het frisbeespel. Maar wil je Bjarne echt gelukkig maken? Trakteer hem eens op een ijsje of een koffie 😉
Een eerste nieuwkomer in de leidingsgroep is Ellen Vranken. Ze is altijd vrolijk en zal in haar leidingsjaar haar uiterste best doen om te pinkels te plezieren. Ze woont in Genedijk en studeert Verzorging aan de Russelberg in Tessenderlo. Op een vrije dag geniet Ellen van een goede serie op Netflix waar ze helemaal van tot rust kan komen. Op de Chiro vindt ze het frisbeespel en levende stratego de allerleukste spelen. Kortrijk was voor haar het fantastische kamp.
Ook Cato De Hondt is een nieuwkomer en zal in haar eerste leidingsjaar met haar vrolijkheid de pinkels amuseren. Ze woont in Hulst en studeert STW aan Pius X in Tessenderlo. Haar hobby is dansen en op een vrije dag zal je haar zeker terugvinden bij haar vriendinnen. Ook zij vond Kortrijk het leukste kamp tot nu toe. Het spel tjoekbal zal daar zeker voor iets tussenzitten want dat is haar lievelingsspel. En pannenkoeken is haar lievelingseten op kamp. Verder geeft Cato graag de levenswijsheid mee om jezelf te blijven want het leven is te kort om iemand anders te zijn!
Verder zal ook Selina Gijsbrechts dit jaar in het topteam van de pinkels staan. Eigenlijk is haar echte naam ‘Selleke’, of zo noemt iedereen haar toch. Selleke is een echte genebossenaar en woont vlakbij de Chiro. Dit jaar begint ze al aan haar 5e jaar als leiding. Ze studeert pedagogische wetenschappen in Leuven en is al bezig aan haar master. Als ze niet op de Chiro te vinden is staat ze hoogstwaarschijnlijk ergens op een voetbalveld te schitteren. Als ze even tijd heeft trekt ze er op uit om te reizen, terrasjes te doen of een stapje in de wereld te zetten. Het ultieme chirospel vindt ze stratego terwijl het leukste kamp Meeuwen (2015) was voor haar, haar eerste kamp als leiding. Stoofvlees met wortelstoemp is dan weer de lekkerste kampkost. De levenswijsheid van Selleke is: Chiro, tis niet voor even maar voor je leven!
Om samen met Bjarne op te boksen tegen al dat vrouwelijk geweld bij de pinkelleiding hebben we Robin Sterckx. Soms ook Robi of Robaike. Ook hij begint aan zijn eerste leidingsjaar. Hij woont in de Binneweg in Genebos en studeert net als Ellen Verzorging aan de Russelberg. Zijn hobby is American Football. Op een vrije dag doet hij het liefst van al gewoon eens niks. Tijdens de Chiro kan hij zijn energie het liefst kwijt in het chirospel honkball. Zijn tofste kamp was net als velen in Kortrijk. Maar dat was vanzelfsprekend bij hem want het was zijn eerste kamp. Spaghetti vond hij het lekkerste op kamp. Zijn wijsheid is dat een vuur harder brandt in het donker!
Met pijn in het hart namen we op 11 april afscheid van Larissa Gijsbrechts, leidster van de pinkels. Larissa zal voor altijd deel uitmaken van onze grote Chirofamilie. We zullen haar missen en wensen haar familie en iedereen die met haar begaan was veel sterkte toe.