Een pinkel ben je als je geboren bent in het jaar 2013 of 2014. Elke week zal een enthousiaste leidingsgroep klaarstaan om de pinkels te verwelkomen en hen een fantastische namiddag te bezorgen met de leukste spelletjes, van het maken van prachtige kunstwerkjes tot de spannendste bosspelen. 

Bjarne Janssens, ook vaak BJ genoemd. Hij begint al aan zijn 8e jaar als leiding maar is het zeker lang nog niet beu en zal zich dus weer volledig inzetten voor de pinkels dit jaar. Hij komt uit Genebos zelf maar is door de week te vinden in Leuven waar hij aan zijn master bezig is. Hij studeert ‘Burgerlijk Ingenieur Chemische technologie’. Hij speelt graag af en toe eens trompet, om tot rust te komen schildert hij en voor de rest loopt hij al eens een marathon nu en dan. Ook zijn koersfiets is zijn beste vriend. Een van zijn tofste kampen vond hij Stoumont en het lekkerste kampeten is spaghetti. Het leukste spel vindt hij dan weer het frisbeespel. Maar wil je Bjarne echt gelukkig maken? Trakteer hem eens op een ijsje of een koffie.

Iemand voorstellen die eigenlijk helemaal geen voorstelling nodig heeft is niet gemakkelijk, maar we proberen het. Dieter Verhaert is bezig aan zijn achtste jaar als leiding. Hij woont in het prachtige Genebos en doet zijn master Industrieel Ingenieur – Elektromechanica aan Thomas More in Geel. Zijn hobby is lopen en met al een marathon op zijn palmares is deze hobby misschien een beetje uit de hand gelopen. Op een vrije dag sport hij dus graag of regelt hij vanalles voor de Chiro. Op kamp eet hij het liefst macaroni, maar eigenlijk smaakt alles hem daar. Een favoriet kamp kiezen is een te moeilijke keuze, hij heeft er al veel te veel beleefd om echt te kiezen. Een favoriet spel heeft hij wel: Dikke Bertha! Trouwens, wees jezelf, er zijn al andere genoeg.

Lieselotte Wilmaerts zal dit jaar met veel plezier leiding zijn van de pinkels. Met 6 jaar ervaring als leiding zal ze dat zeker en vast geweldig doen! Ze wordt ook vaak Lielo of Wilma genoemd en woont in Genebos. Ze studeert kleuteronderwijs aan de Thomas more. Haar hobby’s zijn lopen en reizen maar vooral grapjes maken, ze zorgt dan ook voor de fantastische sfeer op de Chiro. Op een vrije dag maakt ze graag eens wat tijd voor haarzelf, spreekt ze af met vriendinnen of zet ze een stapje in de wereld. Op kamp heeft ze het liefst van al een groot bord spaghetti en speelt ze het liefst van al een bosspel.

Kobe Vrancken ook wel vaak kobinski genoemd. Samen met Arthur Vrancken woont hij in de Genebosstraat. Kobe voetbalt graag, veel en goed. Dat zo’n sportieveling sportwetenschappen studeert in Mol aan de Rozenberg is dan ook zeer begrijpelijk. In zijn vrije tijd spreekt hij het liefste af met vrienden. Een ideale Chirodag voor Kobe is wanneer we Hot-dog eten en frisbee spelen.

De volgende start aan haar 3e jaar als leiding en is zeer blij om de pinkels te entertainen is Dina Vandervoort. Een echte bijnaam heeft ze niet, maar ze wordt toch te vaak Anke of Iris genoemd. Toch wel vreemd niet? Ze woont in Genedijk en studeert biomedische wetenschappen aan de KU Leuven. Haar Hobby is ballet en op een vrije dag leest ze graag of kijkt ze een film. Als velen vindt ze spaghetti het lekkerste kampeten. Volgens mij hebben de kokkies hiervoor dan toch een héél goed recept! Stoumont was haar leukste kamp en haar favoriete soort spel op de Chiro is een bosspel.