Rakwi’s zijn geboren in het jaar 2007 en 2008. Het leidingsteam van de rakwi’s zal samen met hen op ontdekking gaan met de vele toffe chirospelen! Hier zullen ongetwijfeld vriendschappen voor het leven gevormd worden!

Om te beginnen stellen we Sien Verhaert voor. Ze begint ondertussen al aan haar 4de jaar als leiding. Siejen, zo wordt ze ook genoemd, zal met haar eeuwige vrolijkheid de rakwi's een heel jaar vermaken. Zoals velen is ze trotse inwoner van Genebos, hoewel ze ook vaak in Leuven te vinden is waar ze verpleegkunde studeert aan de UCLL. Haar hobby is volleybal en als ze even tijd heeft trekt ze erop uit met haar vriendinnen. Maar eigenlijk kijkt Sien er een heel jaar naar uit om op kamp te kunnen gaan. Groepsdag en het kampvuur zijn dan telkens het hoogtepunt. Als er kip met rijst en curry op tafel komt kan haar dag al helemaal niet meer stuk.

Om te beginnen stellen we Sien Verhaert voor. Ze begint ondertussen al aan haar 4de jaar als leiding. Siejen, zo wordt ze ook genoemd, zal met haar eeuwige vrolijkheid de rakwi’s een heel jaar vermaken. Zoals velen is ze trotse inwoner van Genebos, hoewel ze ook vaak in Leuven te vinden is waar ze verpleegkunde studeert aan de UCLL. Haar hobby is volleybal en als ze even tijd heeft trekt ze erop uit met haar vriendinnen. Maar eigenlijk kijkt Sien er een heel jaar naar uit om op kamp te kunnen gaan. Groepsdag en het kampvuur zijn dan telkens het hoogtepunt. Als er kip met rijst en curry op tafel komt kan haar dag al helemaal niet meer stuk.

Vervolgens stellen we u Elien Wijckmans voor. Als oudste in deze leidingsgroep zal ze de nieuwelingen haar wijsheid bijbrengen om net als haar een topleiding te worden. Dit wordt dan ook al haar 5de jaar als leiding. Elien woont in Kwaadmechelen maar voelt zich toch helemaal thuis in Genebos. Ze studeert rechten aan de VUB en zit net als Sien op kot in Leuven. Als ze in haar drukke leven dan toch eens een vrije dag heeft, slaapt ze het liefst van al eens uit om dan later een stapje in de wereld te zetten. Op de Chiro speelt ze het liefst honkbal en het kamp in Kortrijk zal ze nooit vergeten. Spaghetti staat bij haar absoluut op nummer 1. Maar onthoud vooral: Leef, lach en geniet!

Ook Jellis Janssens begint al aan zijn 5de jaar als leiding. Jelvis, zo wordt hij ook genoemd, woont in Genebos en is al aan het werk. Dit doet hij bij Bcs Butterfly waar hij het hele land helpt aan de lekkerste slaatjes en maaltijden. In zijn zetel zal je hem niet snel terugvinden met hobby’s als mountainbiken, badminton en fitnessen. Verder werkt hij ook graag in de tuin om dan met de meest verse groentjes te kunnen koken. Een bosspel zal hij altijd zeker enthousiast meespelen en het kamp in Heist-op-den-Berg zal hem altijd bijblijven. Dat de kokkies fantastische spaghetti kunnen maken, beaamt ook Jellis. Zijn levensmotto luidt: Je moet niet speciaal doen om speciaal te zijn.

Ook in deze leidingsgroep hebben we nieuwkomers. Iris Vandervoort zal haar eerste leidingsjaar bij de rakwi’s staan. Net als haar zussen, Anke en Dina, wordt ze (te) vaak met hen verward. Ze woont in Genedijk en studeert Wetenschappen-Wiskunde aan Pius X in Tessenderlo. Haar hobby is volleybal en op een vrije dag laat ze geen kans voorbij gaan om nog eens met haar vrienden af te spreken. Kortrijk was haar favoriete kamp met de reeds legendarische spaghetti als lekkerste maaltijd. Tegen een bosspel zegt ze overigens nooit nee! De wijsheid die Iris graag meegeeft aan jullie: Geniet van elke dag!

Een tweede nieuwkomer bij de rakwi’s is Kaat Reyners. Samen met Wout woont ze in de poststraat in Kwaadmechelen, maar vindt het stiekem toch net iets gezelliger aan de andere kant van het kanaal. Ze studeert aan het Sint-Jan Berchmanscollege in Mol. Ze doet atletiek en speelt de pannen van het dak met haar sopraansaxofoon. Ook zij spreekt graag af met haar vrienden. Honkbal is haar favoriete spel en videe met frietjes mogen de kokkies elke dag maken vindt ze. Het kamp in Kortrijk was voor haar ook het memorabelst.

Inias Vonckx begint met volle goesting dit jaar aan zijn 2de jaar als leiding. Inias woont in Tessenderlo en studeert Elektromechanica aan Thomas More in Geel. Om simpelweg te zeggen dat Inias zijn hobby wielrennen is, is te kort door de bocht. Inias leeft voor de koers. Hij is de Mathieu Van der Poel van Tessenderlo en omstreken. Op een vrije dag kan je hem terugvinden het hele land doorkruisend op zijn koersfiets. Dat zijn lievelingseten op kamp spaghetti en macaroni is, is dan ook geen toeval. Meeuwen was zijn favoriete kamp. Loop niet weg van je problemen, fietsen gaat sneller! 

Ten slotte onze Wijckman! Thomas Wijckmans begint zijn 5de jaar als leiding en behoort zo ook al bij de ‘oudere generatie’. Hij woont samen met Elien in Kwaadmechelen en doet in Geel zijn bachelor Elektromechanica. Thomas is behoorlijk sportief met hobby’s als skiën en wielrennen. Zelfs op een vrije dag zit hij het liefst op de Chiro om een kampvuur te doen en wie weet zelfs een pintje te drinken. Het kamp dat Thomas het meest bijgebleven is, is dat in Lommel. Zijn favoriete eten op kamp is gewoon alles!