Rakwi’s zijn geboren in het jaar 2008 en 2009. Het leidingsteam van de rakwi’s zal samen met hen op ontdekking gaan met de vele toffe chirospelen! Hier zullen ongetwijfeld vriendschappen voor het leven gevormd worden!

Ellen Vranken start dit jaar aan haar tweede jaar als leiding. Ze is altijd vrolijk en zal haar uiterste best doen om de rakwi’s te plezieren. Ze woont in Genedijk en studeert Verzorging aan de Russelberg in Tessenderlo. Op een vrije dag geniet Ellen van een goede serie op Netflix waar ze helemaal van tot rust kan komen. Op de Chiro vindt ze het frisbeespel en levende stratego de allerleukste spelen. Kortrijk was voor haar het fantastische kamp.
Ook Cato De Hondt is dit jaar voor het tweede jaar leiding en zal met haar vrolijkheid de rakwi’s amuseren. Ze woont in Hulst en studeert vroedkunde aan de PXL. Haar hobby is dansen en op een vrije dag zal je haar zeker terugvinden bij haar vriendinnen. Ook zij vond Kortrijk het leukste kamp tot nu toe. Het spel tjoekbal zal daar zeker voor iets tussenzitten want dat is haar lievelingsspel. En pannenkoeken is haar lievelingseten op kamp. Verder geeft Cato graag de levenswijsheid mee om jezelf te blijven want het leven is te kort om iemand anders te zijn!
De volgende die haar 2e jaar als leiding start en zeer blij is om de rakwi’s te entertainen is Dina Vandervoort. Een echte bijnaam heeft ze niet, maar ze wordt toch te vaak Anke of Iris genoemd. Toch wel vreemd niet? Ze woont in Genedijk en studeert biomedische wetenschappen aan de KU Leuven. Haar Hobby is ballet en op een vrije dag leest ze graag of kijkt ze een film. Als velen vindt ze spaghetti het lekkerste kampeten. Volgens mij hebben de kokkies hiervoor dan toch een héél goed recept! Stoumont was haar leukste kamp en haar favoriete soort spel op de Chiro is een bosspel.
Een nieuwkomer bij de rakwi’s is Miguel Seykens ook wel Migi genoemd. Hij studeert voor schrijnwerker aan het Technisch Heilig Hartinstituut in Tessenderlo. Zijn vrije tijd spendeert hij graag aan zwemmen en afspreken met vrienden. Baseball vindt hij het leukste chirospel, en op kamp mogen de kokkies elke dag kip met curry en rijst voor hem maken. Zijn levensmotto luidt ‘neemt het leven zoals het is’.
Om samen met Miguel op te boksen tegen al dat vrouwelijk geweld bij de rakwileiding hebben we Robin Sterckx. Soms ook Robi of Robaike. Ook hij begint aan zijn 2e leidingsjaar. Hij woont in de Binneweg in Genebos en studeert net als Ellen Verzorging aan de Russelberg. Zijn hobby is American Football. Op een vrije dag doet hij het liefst van al gewoon eens niks. Tijdens de Chiro kan hij zijn energie het liefst kwijt in het chirospel honkball. Zijn tofste kamp was net als velen in Kortrijk. Maar dat was vanzelfsprekend bij hem want het was zijn eerste kamp. Spaghetti vond hij daar het lekkerste. Zijn wijsheid is dat een vuur harder brandt in het donker.
Ook in deze leidingsgroep hebben we Iris Vandervoort.  Net als velen van deze leidingsploeg is dit haar 2e jaar als leiding en dit met plezier bij de rakwi’s. Net als haar zussen, Anke en Dina, wordt ze (te) vaak met hen verward. Ze woont in Genedijk en studeert revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de KU Leuven. Haar hobby is volleybal en op een vrije dag laat ze geen kans voorbij gaan om nog eens met haar vrienden af te spreken. Kortrijk was haar favoriete kamp met de reeds legendarische spaghetti als lekkerste maaltijd. Tegen een bosspel zegt ze overigens nooit nee! De wijsheid die Iris graag meegeeft aan jullie: Geniet van elke dag!