Speelclubbers zijn geboren in het jaar 2010 en 2011. Wij zijn al niet meer de jongste en zullen dus al eens iets meer mogen tijdens de chiro en al eens een uitdagender spel spelen. Ook voor deze groep staat er een fantastische leidingsgroep klaar om de speelclubbers een onvergetelijke zaterdagnamiddag te bezorgen. 

Om te beginnen stellen we Sien Verhaert voor. Ze begint ondertussen al aan haar 5de jaar als leiding. Siejen, zo wordt ze ook genoemd, zal met haar eeuwige vrolijkheid de speelclubs een heel jaar vermaken. Zoals velen is ze trotse inwoner van Genebos, hoewel ze ook vaak in Leuven te vinden is waar ze verpleegkunde studeert aan de UCLL. Als ze hiernaast toch even tijd heeft trekt ze er graag op uit met haar vriendinnen. Maar eigenlijk kijkt Sien er een heel jaar naar uit om op kamp te kunnen gaan. Groepsdag en het kampvuur zijn dan telkens het hoogtepunt. Als er kip met rijst en curry op tafel komt kan haar dag al helemaal niet meer stuk.
Lieselotte Wilmaerts zal dit jaar met veel plezier leiding zijn van de speelclubs. Met 5 jaar ervaring als leiding zal ze dat zeker en vast geweldig doen! Ze wordt ook vaak Lielo of Wilma genoemd en woont in Genebos. Ze zit op kot in het mooie Leuven waar ze cultuur management studeert. Haar hobby’s zijn volleybal en reizen maar vooral grapjes maken, ze zorgt dan ook voor de fantastische sfeer op de chiro. Op een vrije dag maakt ze graag eens wat tijd voor haarzelf, spreekt ze af met vriendinnen of zet ze een stapje in de wereld. Op kamp heeft ze het liefst van al een groot bord spaghetti en speelt ze het liefst van al een bosspel.
Als een nieuwkomer bij de speelclubleiding hebben we Yasmina of kortweg Yas. Ze is blij om leiding te zijn van de speelclubs en zal met veel enthousiasme hen wekelijks entertainen. Met de studie die ze bezig is, namelijk economie wiskunde in het Pius-X college, zal ze een mooie toekomst tegemoet gaan. Naast haar schoolwerk is ze enorm sportief met haar hobby’s volleybal en atletiek. Haar favoriete gerecht op kamp is Videe met frietjes en natuurlijk ook de lekkere chocomousse. Haar favoriete Chirospel is een stadsspel. In haar vrije tijd spreekt ze ook graag af met haar vrienden en vriendinnen.
Als andere nieuwkomer hebben we Sven. Dit is de oudere broer van Bram. Een troetelnaam voor hem is ‘Swen’ of op de werf word hij ook wel Sfekke genoemd. Hij kijkt er enorm naar uit om leiding te zijn van de speelclubs. Verder is hij student in Thomas More en volgt de opleiding in de bouw. Waar hij graag zijn vrije tijd aan spendeert is lopen of muurklimmen. Naast al dat sportieve gamet hij ook graag. Hij doet alles graag op zijn eigen tempo, vandaar zijn levensmotto ‘opt gemakske’.
Verder zal ook Selina Gijsbrechts dit jaar in het topteam van de speelclubs staan. Eigenlijk is haar echte naam ‘Selleke’, of zo noemt iedereen haar toch. Selleke is een echte genebossenaar en woont vlakbij de Chiro. Dit jaar begint ze al aan haar 6e jaar als leiding. Ze studeert pedagogische wetenschappen in Leuven en is bezig aan haar master. Als ze niet op de Chiro te vinden is staat ze hoogstwaarschijnlijk ergens op een voetbalveld te schitteren. Als ze even tijd heeft trekt ze er op uit om te reizen, terrasjes te doen of een stapje in de wereld te zetten. Het ultieme chirospel vindt ze stratego terwijl het leukste kamp Meeuwen (2015) was voor haar, haar eerste kamp als leiding. Stoofvlees met wortelstoemp is dan weer de lekkerste kampkost. De levenswijsheid van Selleke is: Chiro, tis niet voor even maar voor je leven!
Ook Jellis Janssens begint al aan zijn 6de jaar als leiding. Jelvis, zo wordt hij ook genoemd, woont in Genebos en is al aan het werk. Dit doet hij bij Bcs Butterfly waar hij het hele land helpt aan de lekkerste slaatjes en maaltijden. In zijn zetel zal je hem niet snel terugvinden met hobby’s als mountainbiken, badminton en fitnessen. Verder werkt hij ook graag in de tuin om dan met de meest verse groentjes te kunnen koken. Een bosspel zal hij zeker enthousiast meespelen en het kamp in Heist-op-den-Berg zal hem altijd bijblijven. Dat de kokkies fantastische spaghetti kunnen maken, beaamt ook Jellis. Zijn levensmotto luidt: Je moet niet speciaal doen om speciaal te zijn.
De volgende die zeer blij is om leiding te zijn van de speelclubs is Lander Engelen. Hij begint aan zijn 6de jaar als leiding. Lander is trotse inwoner van Genebos en als hij Genebos ooit verlaat zal dat met heel veel pijn in het hart zijn. Werken doet hij dan ook in Genebos bij DHL. Zijn hobby en passie is wielrennen. Hij is zelfs voorzitter van zijn eigen wielerclub: De diamantvissers. Lander is ook grote fan van Racing Genk waar hij op een vrije dag dan graag gaat supporteren. Zijn favoriet kamp was dat in Lommel en een stadsspel staat op nummer 1 bij hem. Als kampeten verkiest hij BBQ boven al de rest. DREAM, WORK, ACHIEVE is zijn levensmotto!
Iemand voorstellen die eigenlijk helemaal geen voorstelling nodig heeft is niet gemakkelijk, maar we proberen het. Dieter Verhaert is bezig aan zijn zevende jaar als leiding. Hij woont in het prachtige Genebos en doet zijn master Industrieel Ingenieur – Elektromechanica aan Thomas More in Geel. Zijn hobby is lopen en met al een marathon op zijn palmares is deze hobby misschien een beetje uit de hand gelopen. Op een vrije dag sport hij dus graag of regelt hij vanalles voor de Chiro. Op kamp eet hij het liefst macaroni, maar eigenlijk smaakt alles hem daar. Een favoriet kamp kiezen is een te moeilijke keuze, hij heeft er al veel te veel beleefd om echt te kiezen. Een favoriet spel heeft hij wel: Dikke Bertha! Trouwens, wees jezelf, er zijn al andere genoeg.